Bill Gatestől

Egy középiskolában hangzottak el...

"11 olyan dologról beszélek, amit a mai gyerekek nem tanultak és valószínűleg sosem fognak megtanulni az iskolában. Arról beszélek, hogy az „érezd jól magad”-stílusú és „politikailag korrekt” oktatás egy generációnyi gyereket hagyott a valóság leghalványabb ismerete nélkül oly módon, hogy a valódi világban nagy eséllyel el fognak bukni."


No tanulj pupák itt a 11 szabály

1. szabály:

Az élet sosem igazságos. Szokj hozzá!


2. szabály:

A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit azelőtt, hogy önérzeteskedsz.


3. szabály:

Nem lesz évi nettó 12 milliós fizetésed közvetlenül a középiskola után. Nem lesz belőled rögtön vezérigazgató-helyettes és nem kapsz céges autót. Azt ki kell érdemelni.


4. szabály:

Azt hiszed, hogy kemény veled a tanár? Várj csak, míg találkozol a főnököddel!


5. szabály:

A hamburgersütés nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében más kifejezéssel illették: lehetőség.


6. szabály:

Ha elcseszed, az nem a szüleid hibája, szóval ne nyávogj, hanem tanulj a hibáidból!


7. szabály:

A születésed előtt a szüleid nem voltak „uncsik” . Azért váltak ilyenné, mert akörül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót, kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jófej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnád kiganézni a disznóólat a saját szobádban.


8. szabály:

Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban nem ilyen. Az iskolában kijavíthatod a rossz jegyeket, és annyi időt kapsz a helyes válasz megtalálására, amennyit csak akarsz. Ennek azonban semmi köze nincs a valós élethez.


9. szabály:

Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. És nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd...


10. szabály:

A tévé nem a valós életet mutatja be. A valóságban az embereknek muszáj dolgozni menni, és nem üldögélnek naphosszat a kávézóban.


11. szabály:

Légy kedves az uncsi, eminens stréberekhez! Könnyen lehet, hogy az egyikük egyszer a főnököd lesz...